به گزارش روابط عمومی بانک ملت ، دکتر علی دیواندری در همایش معارفه بانک ملت قبل از عرضه سهام افزود:در چند سال اخیر تلاش های متمرکز و اثرگذاری در این بانک و نهادهای مرتبط با خصوصی سازی صورت گرفته که ثمره آن ، شفاف سازی قابل قبول حساب ها و ابهام زدایی از وضعیت بانک بوده است.
وی در معرفی بانک ملت گفت:این بانک در سال 1358 از ادغام 10 بانک خصوصی ایجاد شده و در طول30 سال فعالیت خود ، بارها سرمایه خود را مورد تجدید ارزیابی قرار داده که با آخرین تجدید نظر در ارزیابی دارایی ها با شیوه کارشناسی روی املاک در سال 84 ، سرمایه بانک به 13 هزار و 100 میلیارد رسیده است.
وی با بیان این نکته که تمامی سهام بانک ملت متعلق به دولت است ، تاکید کرد:پس از عرضه پنج درصد سهام در بورس و کشف قیمت، 30 درصد سهام به کارگزاری سهام عدالت ، 25 درصد به سازمان تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری واگذار خواهد شد و 40 درصد هم در دست دولت باقی خواهد ماند که 15 درصد آن در ظرف زمانی تعیین شده در مصوبات شورای عالی بورس ، در یک سال آینده عرضه خواهد شد.
دکتر دیواندری با اشاره به این نکته که تمامی اعضای هیات مدیره بانک ملت ، مدارج ترقی را در این بانک طی کرده و هم اکنون به هیات مدیره ای با برخورداری از احتیاط های لازم کاری در موضوعات بانکی معروف اند ، ادامه داد: پس از پذیرش اولیه این بانک در سال گذشته ، دو کمیته ریسک و حسابداری متشکل از متخصصان و خبرگان خارج و داخل بانک ، به ساختار آن اضافه شد که هم اکنون این کمیته ها در حال فعالیت اند.
وی سهم درصد بانک ملت از کل منابع شبکه بانکی را 8/14 درصد و سهم درصد از کل تسهیلات بانکی را 7/13 درصد عنوان کرد و یادآور شد: سهم درصد این بانک از نقدینگی کل کشور نیز با احتساب نقدینگی در دست نهادهای غیربانکی ، 9/13 درصد است.
مدیرعامل بانک ملت خاطرنشان کرد: این بانک در آبان 84 ، 8/19 درصد از کل منابع بانک های تجاری کشور را در اختیار داشته که این سهم در دی ماه سال جاری به 8/22 درصد افزایش یافته است.
به گفته وی ، بانک ملت در سال 84 ، مقام سوم را در تجهیز منابع داشته که هم اکنون هم از بانک دوم سبقت گرفته و هم فاصله خود را با بانک سوم افزایش داده ضمن این که به بانک اول کشور نیز نزدیک تر شده است
دکتر دیواندری با تاکید بر این نکته که بالاترین نرخ رشد جذب منابع در سال گذشته به بانک ملت اختصاص داشته است ، تصریح کرد:بالاترین میزان سرانه کارکنان با 10 میلیارد ریال به ازای هر نیرو و بالاترین سرانه شعب به ازای 140 میلیارد ریال به ازای هر شعبه نیز از دیگر موفقیت های بانک ملت در سال 86 است.
وی اضافه کرد: کل منابع بانک ملت از 147 هزار میلیارد ریال در سال 84 به بیش از 271 هزار میلیارد ریال در سال جاری افزایش پیدا کرده در حالی که تعداد شعب این بانک به دلیل طرح ساماندهی شعب در جهت افزایش سودآوری و بهره وری منابع انسانی، روند کاهنده داشته و از یکهزار و 960 شعبه به یکهزار و 875 شعبه کاهش یافته است.
مدیرعامل بانک ملت تبدیل شدن به یک بانک پیشگام ، ایجاد ارزش های منحصربه فرد برای مشتریان و تسهیل فعالیت های اقتصادی و مولد را از چشم اندازهای این بانک خواند و اظهار داشت: ارایه سبد محصولات همراه بانک به عنوان اولین بانک در کشور ، رشد 81 درصدی تعداد کارت های صادره ، رشد 42 درصدی تعداد پرداخت های الکترونیک و رشد 124 درصدی تعداد پایانه های فروشگاهی از دیگر توفیقات بانک ملت بوده است.
به گفته دکتر دیواندری ، بانک ملت دو سال منتخب بنکر و یک سال منتخب یورومانی بوده و از دست سه وزیر اقتصاد به خاطر عملکرد مطلوب و صورت های مالی شفاف ، تقدیرنامه گرفته است.
وی با اشاره به نصب مدرن ترین mainframe در بانک ملت با قابلیت پردازش رقم های میلیونی حساب های بانک و استفاده از کابل های پرقدرت ، سخت افزارها و تجهیزات مدرن و پیشرفته در این بانک ، گفت:تعداد زیاد کارت ها ، تعداد زیاد شعب و پراکندگی آنها و تعداد زیاد حساب های الکترونیک از مزیت های بانک ملت است به گونه ای که شمار کارت های این بانک از 251 هزار فقره در آبان ماه 84 به حدود 8 میلیون فقره در سال جاری رسیده است.
مدیرعامل بانک ملت به توسعه فعالیت های علمی پژوهشی در این بانک اشاره کرد و گفت:ایجاد نخستین مرکز تحقیقات و برنامه ریزی در نظام بانکی و بهره گیری از بیش از 40 استاد دانشگاه در مقطع دکترا ، سبب شده است تا این مرکز به عنوان بازوی فکری و اجرایی بانک در پروژه های مختلف عمل کند.
وی در مورد شبکه بین المللی بانک ملت هم اظهار داشت: این بانک در شهرهای ازمیر ، استانبول و آنکارا در کشور ترکیه و سئول در کره جنوبی شعبه دارد ضمن این که بانک ملت ارمنستان هم به صورت مستقل در حال فعالیت است در عین حال 60 درصد سهام بانک بین المللی پرشیا در لندن و 27 درصد بانک تجاری ایران و اروپا در هامبورگ آلمان متعلق به بانک ملت است.
دکتر دیواندری اضافه کرد: جمع بدهی ها و حقوق صاحبان سهام بانک ملت از 229 هزار میلیارد ریال در سال 84 به 395 هزار میلیارد ریال افزایش یافته که نشاندهنده موفقیت در جذب منابع و رقابتی عمل کردن آن است در عین حال جمع درآمدهای بانک نیز روند رشدیابنده داشته است.
وی حجم معاملات ارزی بانک ملت را در پایان سال گذشته ، 13 میلیارد دلار ذکر کرد و افزود: این میزان پس از تحریم نیز رشد کرده به گونه ای که در شش ماهه ابتدای امسال ، 5 میلیارد دلار عملیات ارزی داشته است.
دکتر دیواندری اضافه کرد: با استفاده از شبکه بین المللی شعب،کارگزاران بین المللی و وجهه مثبت و شناخته شده بانک ملت در سراسر جهان ، نه تنها کارهای این بانک به خوبی در حال انجام است بلکه با شبکه شعب خارجی خود به بانک های دیگر هم در انجام فعالیت های بین المللی کمک می کند.