مسئولیت اجتماعی به معنای سهیم شدن شرکت ها و موسسات در رفع مسائل و چالش های جامعه و کمک به پیشرفت آن است. در مقوله مسئولیت اجتماعی شرکت ها، بر این موضوع تاکید می شود که بنگاه ها نه تنها باید از ایجاد آثار زیان بار اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی از طریق فعالیت هایشان پرهیز کنند، بلکه باید به نحوی فعالیت هایشان را ساماندهی کنند که جامعه از فواید و منافع حاصل از آن در کنار بنگاه ها به طور همزمان بهره مند گردد. آنچه که باید مدنظر داشت این است که مقصود از مسئولیت اجتماعی بنگاه صرفاً فداکاری در راستای برآوردن خواسته های دیگران نیست، بلکه اقدامات مربوط به مسئولیت اجتماعی باید به گونه ای انتخاب شوند و به عمل درآیند که منافع بلند مدت بنگاه و جامعه را به صورت همزمان در پی داشته باشد. بانک ملت به حوزه مسئولیت های اجتماعی به عنوان ضرورتی اجتناب ناپذیر می نگرد بنابراین فعالیت های این حوزه را با پذیرش کامل و داوطلبانه انجام می دهد و در سال های اخیر تلاش نموده است که فعالیت های خود را از تمرکز صرف بر امور خیریه و بشردوستانه خارج و به سایر حوزه های مورد نیاز جامعه تسری دهد.
بانک ملت در حوزه فرهنگ سازی به دنبال ایجاد گفتمان درون سازمانی و برون سازمانی، تبدیل CSR به موضوع روزمره و مشارکت در ارتقا فرهنگ جامعه می باشد و برای دستیابی به این مهم از روش های مختلفی استفاده می نماید که از جمله آنها می توان به برگزاری نشست ها، انتشار مستندات، برگزاری دورههای آموزشی، انتشار محتوا در فضای مجازی و حضور در رویدادها اشاره نمود. فعالیت های انجام شده بانک ملت در این حوزه به این شرح می باشد:
همچنین در برنامه جشن ملت کتابخوان از فعالیت های بانک ملت در راستای حمایت و توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی تقدیر به عمل آمد و این بانک توسط وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان «بانک دوستدار کتاب» معرفی شد.
تاکید این حوزه بر موضوعاتی نظیر نگهداشت و توسعه سرمایههای انسانی، انتشار آگهی ها و اطلاعات سازمانی، اطلاع رسانی و پاسخگویی به موقع تمامی ذینفعان، حفظ و ارتقاء برند سازمانی و ... اشاره نمود. اقدامات انجام شده در بانک ملت در حوزه مسئولیت اجتماعی در قبال ذینفعان به شرح ذیل می باشد:
تاکید بانک ملت در این حوزه بر موضوعاتی نظیر فعالیت های مرتبط با دو بُعد پایداری "حفظ محیط زیست" (شامل: کاهش آلایندههای محیطی، کنترل مصارف و آلودگیها و ... در سطح بانک) و در بُعد "مدیریت منابع انرژی" (اقداماتی همچون: آب، کاغذ، مواد مصرفی، مدیریت بهره وری منابع، بهینه سازی مصرف و ... ) می باشد. اهم فعالیت های بانک ملت در حوزه "حفظ محیط زیست" به شرح ذیل می باشد:
همچنین در خصوص فعالیت های حوزه "مدیریت منابع انرژی" در بانک ملت، اقدامات مهمی به شرح ذیل انجام شده است:
ابلاغ دستورالعملهای نحوه بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان ها به کلیه واحدهای بانک همچون: